aanpassen

Langer in je eigen huis blijven wonen?
Minder mobiel of ziek?
Is je huis voldoende veilig?
Levensloopbestendig verbouwen?


Wij worden ouder en willen graag zo lang mogelijk zelfstandig in ons eigen huis blijven wonen. Hoe maak je je huis (alvast) levensloopbestendig?
Welke aanpassingen heb je nodig als je gezondheid of mobiliteit minder wordt? En wat is er mogelijk in jouw huis? Binnen jouw mogelijkheden, budget en spullen? 

Ik help je inventariseren wat je nodig hebt, wat mogelijk is in jouw huis en hoe je dat kunt bereiken. Dat scheelt kopzorgen. Daarbij kijk ik veel verder dan de standaard aanpassingen. Zoals bij mw. B. die thuis moet revalideren.
Natuurlijk zijn veiligheid en gebruiksgemak noodzakelijk. Daarvoor bestaan talloze praktische oplossingen als een inloopdouche, verhoogd bed, verlaagde drempels, traplift etcetera.

Minstens zo belangrijk is hoe jij je voelt in je huis!
Zit je nog wel op de fijnste plek? Met welke aanpassingen kun je je hobby nog wél blijven uitoefenen? Is je slaapkamer zo ingericht dat je er ook met plezier lekker kunt slapen? Is de verlichting niet alleen voldoende maar ook sfeervol? Zijn er stoorzenders die je woongenot of herstel in de weg staan?

Mocht je (noodgedwongen) toch kiezen voor een andere woonplek dan kan ik je ook daarbij op allerlei manieren helpen.
Van meekijken bij bezichtigingen, uitzoeken welke spullen meekunnen, regelen van de verhuizing, inrichten van de nieuwe woonplek tot het opruimen of ‘verkoopklaar’ maken van het oude huis.
De heer en mevrouw L. waren er reuze blij mee.