naar het verzorgingshuis

Naar het verzorgingshuis…

 

De heer en mevrouw L. moeten naar een verzorgingshuis. Hun kinderen hebben onvoldoende tijd om dit proces te begeleiden. Ik help hen bij de lastige besluitvorming welke meubels en spullen voor hen emotionele en praktische waarde hebben en maak daarmee een inrichtingsplan voor de piepkleine ruimte in het verzorgingshuis. Met dit plan tot op de millimeter nauwkeurig, blijkt dat er meer mee kan dan ze verwachtten.

In samenspraak met hun kinderen, tref ik alle voorbereidingen en help de dag van de verhuizing mee, terwijl een schoondochter met hen op stap is. Aan het  einde van de middag komen ze gespannen aan in hun volledig ingerichte nieuwe woonplek. Natuurlijk is het een enorme en zeer emotionele omschakeling voor hen, maar het feit dat hun plek zo optimaal mogelijk met hun geliefde spullen is ingericht, maakt dat ze zich gelijk thuis voelen! Hoe dankbaar.

Mijn aangepaste honorarium konden ze niet helemaal betalen, daarom ontving ik dat deels in de vorm van een antieke tabourette, waarvoor geen plek meer was en die hun kinderen niet wilden hebben. Ik ben er nog steeds reuze blij mee en gebruik hem dagelijks!