studentenkamer (referentie)

Sophie over haar studentenkamer

 

“Toen ik mijn studentenkamertje met een schuine muur betrok heb ik mijn meubels vooral zo neergezet dat het paste, zonder te kijken naar hoe de indeling voelde. Het bed moest wel bij de schuine muur want een kast paste daar niet en mijn bank paste al helemaal niet in de kamer. Ik vond mijn kamer kil en zat er dan ook nooit met plezier. Ik kwam er alleen als er bezoek was en om te slapen. Eerst probeerde ik er nog te studeren, maar door de kille sfeer ben ik dat al snel beneden in de gemeenschappelijke woonkamer gaan doen, waar er natuurlijk altijd meer dan genoeg afleiding was. Productief voor mijn rust, blijdschap en studie was deze situatie niet.

Toen Franciska mij kwam helpen met mijn kamer zag ze mogelijkheden die ik zelf nooit had bedacht. Door mijn bed juist niet bij de schuine muur maar voor het raam te zetten, en mijn bureau aan de andere kant van de kamer, was er opeens ruimte voor een gezellige zithoek bij de schuine muur, waar ik zelfs mijn bank neer kon zetten. We hebben ook wat posters die ik nog had liggen opgehangen aan de muren en de lamellen vervangen voor gordijnen. Behalve de gordijnen hebben we alleen meubels die ik al had gebruikt.

Mijn kamer voelt nu zo veel persoonlijker en warmer, ik zit er nu vaak en met veel plezier. Elke keer dat ik de deur opendoe krijg ik weer een blij gevoel, ik heb meer rust in mijn hoofd en voel me gemotiveerd om het bij te houden.”