opruimen

Behoefte aan rust en ruimte in hoofd en huis?
Ga je kleiner wonen?
Moeite met wegdoen of opruimen?
Geen grip op je huishouden of administratie?


Te veel spullen of rommel om je heen kan veel invloed hebben op je welzijn en gezondheid.  Soms is het heel moeilijk om daar in je eentje een positieve draai aan te geven. Het wordt een stuk makkelijker als we dat samen doen! 

“Rommel leidt af en herinnert je steeds aan wat nog moet gebeuren. Dat geeft onrust en stress.” 

Samen opruimen en ordenen van spullen of administratie is leuker, handiger en sneller. Ook bij het aanpassen of herindelen van ruimtes en kasten werkt dat goed. Het heeft bovendien vaak een therapeutisch effect waardoor je je steeds beter voelt. Zoals bij Paul.

Rigoureus opruimen en weggooien, zoals sommige ‘opruimgoeroes’ aanbevelen, is meestal niet wenselijk en nodig. Ik geef vooral tips, advies en handvatten die bij jou en jouw wensen passen. Natuurlijk help ik ook praktisch mee. Maar het gaat om jou en jouw spullen dus ik zal zonder jouw toestemming nooit zomaar iets (weg)doen.

Ook als je kleiner gaat wonen help ik je graag bij het uitzoeken van spullen en mogelijkheden. Wat kan mee, gaat weg of krijgt een andere bestemming. Desgewenst zorg ik ervoor dat de spullen op hun plek komen. Dat scheelt jou in verhuis- en keuzestress.
Als je wilt kan ik de hele verhuizing regelen, je nieuwe woonplek inrichten en je oude huis opruimen of ‘verkoopklaar’ maken.

Het resultaat is altijd een opgeruimde, overzichtelijke en bij jou passende fysieke omgeving. Thuis of op je werkplek.
Dat geeft letterlijk en figuurlijk rust en ruimte in hoofd en huis. Je zult je in allerlei opzichten fijner voelen, sneller herstellen, beter functioneren en met meer plezier thuis zijn of aan het werk gaan.