verbouwing van keuken en badkamer (referentie)

Gertjan over de verbouwing van zijn keuken en wc/badkamer…

 

“Toen mijn zoons op kamers gingen, had ik twee kamers over. Ik had geen idee wat ik ermee zou kunnen doen en het werden rommelkamers die ik vooral meed. Ook de keuken was een plek waar ik niet graag kwam. Ver weg van de woonkamer, koud, klein, onpraktisch en aan vervanging toe. Van het gezellige koken voor en met vrienden zoals ik dat in mijn vorige huis zo graag deed kwam niets meer. Dat vond ik erg jammer.

Franciska kwam mijn huis bekijken en opperde het idee om een muur van een van de ongebruikte kamers gedeeltelijk door te breken, zodat een ruime keuken zou ontstaan. Het was een mogelijkheid waaraan ik in het geheel niet gedacht had: én verlost van dat piepkleine keukentje én een zinloze ruimte omgetoverd tot een volwaardige eetkamer waar ik uren met vrienden doorbreng. En het mooie is dat de ingreep dusdanig is uitgevoerd dat bij eventuele verkoop van mijn huis alles door het bouwen van een muurtje weer kan worden gesplitst.

We raakten bovendien in gesprek over mijn verouderde wc/badkamer die ik ook wilde aanpakken. Ik vertelde dat ik het niet prettig vond dat wc en badkamer in dezelfde ruimte waren. Wat hadden bezoekers in mijn badkamer te zoeken? Het gaf me het gevoel dat het geen privéruimte was.
Ook hiervoor bedacht Franciska een simpele oplossing. Door de badkamer anders in te delen kwam er ruimte voor een tussenmuur en een extra deur en werd de wc een aparte ruimte. Dat leverde ook nog een ruimere hal op met een aparte nis voor de kapstok. Geweldig!”