lezingen

LEZINGEN


De onzichtbare kant van wonen…
thuis is zoveel meer dan je huis en de spullen die er in staan.

Een inspirerende lezingen die je op een hele andere manier leert kijken naar alles wat met wonen en jouw (t)huis te maken heeft.

Onze thuisomgeving heeft veel invloed op wat we voelen, denken en doen. Meer dan je beseft.

Wist je bijvoorbeeld dat de plek of de manier waarop je zit invloed heeft op je hormoonhuishouden en gemoedstoestand?
Of dat je sneller geneest als je voldoende daglicht krijgt en zicht hebt op natuur?

Het is mijn passie om mensen bewust te maken hoe dat werkt.
En wat je zelf kunt doen om te zorgen dat jouw huis een positieve invloed op je heeft.
Het is vaak heel goed mogelijk om met kleine ingrepen, beperkte middelen en de spullen die je al hebt je huis zo aan te passen dat deze beter aansluit bij jou en jouw behoeftes of veranderende omstandigheden en gezondheid.
Zodat je je fijner voelt, beter functioneert of sneller herstelt.

Huis en spullen zijn daarbij een middel, niet het doel. In deze lezing gaat het vooral over beleving, thuisvoelen, stoorzenders en een gezonde duurzame thuisomgeving. Dat gaat veel verder dan de eenzijdige focus op vormgeving, styling en snel wisselende trends die in de woonwereld zo gebruikelijk is.


 

 

Opruimen…

Tijdens deze inzichtgevende en praktische lezing ontdek je waar de behoefte aan spullen om ons heen vandaan komt en welke invloed spullen hebben op je welzijn en gezondheid. Zeker als het er te veel zijn of als er veel rommel is kun je daar, vaak onbewust, heel veel last van hebben.

Hoe pak je het aan als je daarin iets wilt veranderen, op een bij jou passende manier, zodat het een positief effect heeft op je leven?

 

Seniorproof wonen…

De emotionele en praktische kant van een levensloop bestendig (t)huis.

Wat kun je doen om in je huis te blijven wonen, ook als je omstandigheden veranderen? Of ga je dan liever verhuizen? Pas je je huis nu al aan of later als bijvoorbeeld je gezondheid of mobiliteit minder wordt?

Zo lang mogelijk in je eigen huis blijven wonen gaat over heel veel meer dan de standaard praktische aanpassingen. Welke andere aspecten spelen, vaak onbewust, een belangrijke rol bij een gezonde thuisomgeving?
Daar gaan we in deze lezing uitgebreid op in.

 

Alle lezingen duren circa een uur en bevatten naast inspiratie ook voorbeelden uit de praktijk en handige tips.
Na afloop is er ruimte voor het stellen van vragen. Prijs is in overleg.