thuis revalideren

Thuis revalideren

 

Mevrouw B, 83, alleenstaand, geen kinderen en nog steeds actief als kunstenares, moest om financiële redenen haar externe atelier in huis onderbrengen.

Ze werd tijdens de verhuizing aangereden, brak haar heup en kwam na drie weken revalidatie thuis. Een huis waarin elke vierkante centimeter gevuld is met kunst. De schilderijen uit haar atelier stonden bij gebrek aan ruimte door het hele huis in dikke rijen op de grond. Met een rollator kon ze daar niet langs. Thuiszorg was geregeld maar die hadden uiteraard geen tijd om het huis aan te passen.

Met veel passen, meten en schuiven lukte het om haar grote slaapkamer boven als atelier in te richten zodat ze zo snel als ze wilde en mogelijk was, weer aan de slag kon. Er was gelukkig wel al een traplift. Een andere kamer werd heringericht en opgeruimd zodat ze daar t.z.t.  in haar eigen bed kon slapen.
Tot die tijd is de woonkamer met een tijdelijk bed, op een bij haar passende en veilige manier, heringericht. Drempels werden verwijderd en keukenkastjes anders ingedeeld zodat ze overal bij kon. Ook kwam daar een tafeltje vrij zodat ze niet langer met eten op haar rollator, met alle gevolgen van dien, naar de woonkamer hoefde.

Of het haar herstel heeft versneld durf ik niet te zeggen. Wel geeft ze steeds weer aan dat de aandacht, zorg en aangepaste mogelijkheden haar zo veel goed hebben gedaan. En dat alleen al is meer dan de moeite waard geweest!

Betaling vond plaats in de vorm van een door haar gemaakte kunstwerk.