over mij

 Ik ben…

                                                                                   

Franciska Ottens, interieurarchitect*, professional organizer en omgevingscoach, ervaringsdeskundige, vriendin, zus en moeder van twee fantastische kinderen.

Wonen, reorganiseren en psychologie zijn mijn passies, vooral in combinatie. Daarbij is het de binnenkant waar mijn hart naar uitgaat, zowel bij mensen als bij huizen. Ik hou van veranderen, opruimen en reorganiseren. Mijn ruimtelijk inzicht en visuele sensitiviteit  komen daarbij goed van pas.
Lang voordat ik in 1995 als interieurarchitect (KABK) afstudeerde hielp ik anderen al bij het herinrichten van hun kamer, naaidoos of zolder. Later voegde ik daar o.a. studies omgevingspsychologie, coaching, professional organizing en feng shui aan toe*.

In de loop der jaren heb ik een eigen niet-commerciële visie op wonen ontwikkeld. Het is mijn specialisatie om met kleine ingrepen, beperkte middelen en de spullen die er al zijn een prettig leefbaar en passend thuis te maken. Ik geloof in een mens- en milieuvriendelijke werkwijze; niet duur, wél duurzaam. Mijn werkstijl is informeel, praktisch en zonder poespas.

Ik werk regelmatig samen met een architect die gespecialiseerd is in techniek en beleving. Zij heeft een heel andere verrassende kijk op energie en duurzaamheid.


*

Interieurarchitectuur geeft vorm aan de leefomgeving d.m.v. ruimte, indeling, licht, geluid, kleur, geur en materialen. Styling is daar slechts een onderdeel van. (*architectenregister 4.950710.001)

Omgevingspsychologie onderzoekt de wederzijdse invloed van mensen en hun fysieke omgeving.

Professional organizing brengt structuur, orde en overzicht in tijd, ruimte en spullen.

Oplossingsgericht coachen richt zich op de gewenste ideale situatie i.p.v. uitgebreid stilstaan bij wat er mis is. Waar wil je naar toe? Hoe ziet dat er uit? Wat is daarvoor nodig?

Kaizen, Japans voor ‘veranderen naar beter’, is een helpende methode waarbij je met hele kleine comfortabele stappen grote veranderingen in gang kunt zetten.

Feng shui is een 3000 jaar oude Chinese filosofie over de invloed van vormgeving en inrichting op het welzijn en geluk van mensen en hoe je dat positief kunt beïnvloeden.