over mij

 

Ik ben…

                                                                                      

 

Franciska Ottens, omgevingscoach, professional organizer, interieurarchitect*, ervaringsdeskundige, vriendin, zus en moeder van twee fantastische kinderen.

Wonen, psychologie en reorganiseren zijn mijn passies, vooral in combinatie. Ik hou van veranderen, opruimen en aanpassen. Daarbij is het de binnenkant waar mijn hart naar uitgaat, zowel bij mensen als bij huizen. Van kind af aan.
Lang voordat ik in 1995 als interieurarchitect (KABK) afstudeerde hielp ik anderen al bij het herinrichten van hun kamer, naaidoos of zolder.
Later voegde ik daar o.a. studies omgevingspsychologie, coaching, professional organizing en feng shui aan toe*.

Mijn werkstijl is informeel, praktisch en zonder poespas.

Inmiddels heeft mijn positieve en oplossingsgerichte aanpak de afgelopen 25 jaar vooral veel vrouwen geholpen bij het optimaliseren van hun thuisomgeving, waardoor zij zich ook op allerlei andere fronten beter zijn gaan voelen.

*
Interieurarchitectuur geeft vorm aan de leefomgeving d.m.v. ruimte, indeling, licht, geluid, kleur, geur en materialen. Styling is daar slechts een onderdeel van. (*architectenregister 4.950710.001)

Omgevingspsychologie onderzoekt de wederzijdse invloed van mensen en hun fysieke omgeving.

Professional organizing brengt structuur, orde en overzicht in tijd, ruimte en spullen.

Oplossingsgericht coachen richt zich op de gewenste ideale situatie i.p.v. uitgebreid stilstaan bij wat er mis is. Waar wil je naar toe? Hoe ziet dat er uit? Wat is daarvoor nodig?

Kaizen, Japans voor ‘veranderen naar beter’, is een helpende methode waarbij je met hele kleine comfortabele stappen grote veranderingen in gang kunt zetten.

Feng shui is een 3000 jaar oude Chinese filosofie over de invloed van vormgeving en inrichting op het welzijn en geluk van mensen en hoe je dat positief kunt beïnvloeden.