als hulpbron

THUIS IS ZOVEEL MEER DAN EEN HUIS EN DE SPULLEN DIE ER IN STAAN…

Beoordeel jij mensen uitsluitend op hun uiterlijk? Vast niet. En gelukkig maar. Want wie we zijn en hoe we in het leven staan is aan de buitenkant maar beperkt zichtbaar.
Zo is het ook met onze thuisomgeving. Al die eenzijdige aandacht voor styling, design, trendy interieurs en droomhuizen gaat voorbij aan wat niet zichtbaar is en een veel grotere rol speelt; beleving en je thuisvoelen.

“Wist je bijvoorbeeld dat slecht ontworpen meubels of de manier waarop je zit invloed hebben op je hormoonhuishouding?
Of dat je sneller geneest als je voldoende daglicht krijgt en zicht hebt op natuur?”

Wat je voelt, denkt en doet (beleving) wordt sterk beïnvloedt door je fysieke omgeving. Waar je ook bent. Altijd.
Meestal heb je daar zelf geen invloed op. Dat geeft vaak stress.
Maar thuis bepaal jij wat er gebeurt en hoe het eruit ziet. Jouw thuis zegt dan ook meer over jou dan je denkt.

En die eigen invloed kun je gebruiken om jezelf te helpen. Zeker als je niet lekker in je vel zit, worstelt met (ingrijpende) veranderingen, ziek bent, behoefte hebt aan rust en ruimte of meer grip, energie en plezier in je leven wilt hebben. Zoals de net gescheiden Yvonne of Roos die kampt met een burn-out.
Meer (durven) afgaan op je intuïtie kan daarbij een belangrijke rol spelen. Meestal weet je instinctief namelijk precies wat voor jou goed is.

“Thuisvoelen is een basisbehoefte! Het bevordert je fysieke en mentale gezondheid. Thuisvoelen gaat over je veilig voelen, een eigen plek hebben waar je je terug kunt trekken en vrij voelt om jezelf te zijn.”

Geeft jouw thuis je wat je nodig hebt?

De eerste stap is ontdekken op welke manier jouw thuisomgeving jou onbewust beïnvloedt en hoe je daarmee je voordeel kunt doen. Breinonderzoek laat zien dat we minder dan 10% bewust waarnemen. Daar is dus wel wat winst te behalen. Je zult merken dat de rest vanzelf volgt.