help, waar laten we ons tweede kindje?

Help, waar laten we ons tweede kindje?

 

Bart en Simone krijgen hun tweede kindje. Naast blijdschap komen er ook zorgen om de hoek kijken en dat houd de aanstaande moeder uit haar slaap terwijl ze die rust met nog een klein kind hard nodig heeft.

Ze wonen in een bovenhuis met drie slaapkamers waarvan een in gebruik is als werkkamer. Financieel is het niet haalbaar om te verhuizen of een externe werkplek te huren. Hoewel de baby in eerste instantie in de ouderslaapkamer zal slapen wordt met een kleine aanpassing de kinderslaapkamer alvast in twee delen ingericht, waarbij het oudste kind voelbaar blijft beschikken over zijn eigen ruimte en speelgoed.

In de grote hal komt meer kastruimte. De woonkamer krijgt een aparte kinderspeelhoek met extra opruimmogelijkheid in de vaste kasten (door spullen die naar de nieuwe halkast zijn verplaatst). Wanneer de kinderen groter zijn wordt dit de thuiswerkplek en komt er een klein extra werkplekje in de ouderslaapkamer als afzondering nodig is. De huidige werkkamer wordt dan kinderkamer, zodat beide kinderen een eigen kamer hebben.

Een flexibele oplossing die voor nu en de nabije toekomst voor iedereen goed voelt en werkbaar is. Dat geeft rust.